Lajme

Vlorë, Dritan Leli i jep titullin “Mirënjohje e Qytetit” skulptorit të bustit të Isa Boletinit (Video/Foto)

Kryetari i bashkise Dritan Leli i ka dorezuar titullin “Mirenjohje e Qytetit” skulptorit nga Mitrovica Sabri Behrhamaj i cili ka dhuruar Muzeut Kombetar te Pavaresise bustin e Isa Boletinit. Ne nje ceremoni modeste zgjodha diten kombetare te trashegimise kulturore per te nderuar nje artist i cili me vepren e tij, sot pasuron fondin e vlerave historike te muzeut te gjithe shqiptareve tha Leli Skulptori Sabri Berhamaj ka falendruar kryetarin e bashkise per titullin ndersa shprehu edhe njehere lumturine qe nga sot punet e tij do te jene pjese e muzeut te pavaresise.

Per idene e vepres dhe sesi lindi ideja per ta sjelle kete veper ne muzeun histork te pavaresise Behramaj tha “Nga sot Muzeu Kombetar i Pavaresise eshte pasuruar me nje tjeter veper sic eshte busti I heroit te madh Isa Boletini”, ndersa skulptori nga Mitrovica i cili dhuroi kete bust eshte ndreuar nga kryetari i bashksie me titullin “Mirenjohje e Qytetit te Vlores” me motivacionin: “Per realizimin me mjeshteri te madhe artistiske te bustit te nje figure madhore te historise se kombit tone Isa Boletini, dhuruar muzeut kombetar te pavaresise.

 

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close