Categories Lifestyle

Nëse e pini këtë lloj kafeje, cilësoheni psikopat

Një studim ka lidhur preferencat e shijes së hidhur me tiparet e personalitetit antisocial. A e pini kafenë tuaj me ngjyrë të zezë? Sipas disa titujve që po qarkullojnë në internet, preferenca e tillë mund t’iu rangojë në listën e psikopatëve, transmeton lajmi.net. E njëjta gjë ndodh me personat që pëlqejnë të hidhura ushqimet dhe pijet siç janë uji tonik, kaleja, brokoli dhe rrepkët. Studimi u publikua fillimisht më 2016-ën. Por, pas disa shqyrtimeve të mëtutjeshme, autorët nga Universiteti i Inssburk i Austrisë, cilësuan se mund të ekzistoj një lidhje e mundshme në mes shijeve të hidhura dhe personalitetit të ç’rregulluar të një psikopati.

Studimet e mëparshme kishin treguar, për shembull, se njerëzit me preferenca të larta ndaj ushqimeve të ëmbla kishin gjithashtu më shumë gjasa të kishin nivele të neuroticizmit. Neurocitizmi është një term psikologjik i cili përkon me personat që karakterizohen më së miri me tiparin e kundërshtueshmërisë ndaj argumenteve të të tjerëve.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Lifestyle

Si të jetoni më gjatë, ja çfarë është regjimi ushqimor nordik

Regjimi ushqimor Nordik është një mënyrë e të ushqyerit që fokusohet në produktet lokale të…

LEXO ME SHUME
Categories Lajme Lifestyle

Mirëqenia, sa shpenzojnë shqiptarët në vit? Rreth 460 dollarë për frymë

Instituti i Mirëqenies Globale (Global Wellness Institute), i cili njihet si burimi kryesor për kërkime…

LEXO ME SHUME
Categories Lifestyle

Harrojeni çajin me mjaltë, ka një tjetër zgjidhje për dhimbjen e fytit

Keni dhimbje fyti? Në vend që të merrni ibrikun dhe të përgatisni një çaj me…

LEXO ME SHUME
Categories Lifestyle

Obeziteti në rritje edhe te fëmijët në Shqipëri

Pak ditë më parë, një studim i Lancet dhe OBSH tregoi se më shumë se…

LEXO ME SHUME
Categories Lifestyle

Ja pse duhet t’i lani rrobat e reja para se t’i vishni

Kur blini rroba të reja, sigurohuni që fillimisht t’i lani ato mirë, sepse kimikatet e…

LEXO ME SHUME