INGREDIENTET :
kripë
piper e zi
400 g kungull i njomë
6 lugë vaj ulliri
2 luge lëng limoni
1 kuti salce domate me copa , ose domate te vogla.
1 lugë gjelle borzilok copëtuar
PERGATITJA : Pastrojm peshkun, të larë dhe të thatë, dhe në brendësi të peshkut me kripë dhe piper.
2 Kungull i njomë lahen, të prera në feta dhe skuq pak në një tigan.
3 Ne nje fletë metalike prej alumini me vaj ulliri, vendosim peshkun shtoni pak lëng limoni, shtoni domate, kungull i njomë skuqur, sasi e vogël me vaj ulliri dhe sasi e vogël me borzilok.
4 Peshku i përgatitur të vënë në tepsi pjekje dhe piqem në furrë në 220 ° C për 30 minuta.
Shërbim Peshku shërbejë menjëherë, në fletë metalike.
Keshille : ne pergjithesi peshku per tu bere ne furre duhet te jete i madh. si ingredient mund te shtoni dhe hudhren.
Categories
Kuzhina