Categories Kuzhina

Peshk në furrë me kunguj

INGREDIENTET :
kripë
piper e zi
400 g kungull i njomë
6 lugë vaj ulliri
2 luge lëng limoni
1 kuti salce domate me copa , ose  domate te vogla.
1 lugë gjelle borzilok copëtuar
PERGATITJA :  Pastrojm peshkun, të larë dhe të thatë, dhe në brendësi të peshkut me kripë dhe piper.
2 Kungull i njomë lahen, të prera në feta dhe skuq pak në një tigan.
3 Ne nje fletë metalike prej alumini me vaj ulliri, vendosim  peshkun  shtoni pak lëng limoni, shtoni domate, kungull i njomë skuqur, sasi e vogël me vaj ulliri dhe sasi e vogël me borzilok.
4 Peshku i përgatitur të vënë në tepsi pjekje dhe piqem në furrë në 220 ° C për 30 minuta.
Shërbim Peshku shërbejë menjëherë, në fletë metalike.
Keshille : ne pergjithesi peshku per tu bere ne furre duhet te jete i madh. si ingredient mund te shtoni dhe hudhren.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME