Këtë lloj të bukës mund ta shërbeni me ajvar, proshutë, kos apo gjëra tjera sipas dëshirës.
Përbërësit e nevojshëm:
1 vezë
pak kripë
1 lugë vaj
200 ml kefir
300 g miell
1 lugë çaji pluhur pjekje
200 g djathë
Mënyra e përgatitjes: Thyejeni vezën, shtoni kefirin, vajin, kripën dhe përzieni mirë. Në një enë të veçantë, përzieni miellin dhe pluhurin për pjekje, më pas shtoni përzierjen me vezë që e bëtë më lartë. Përzinei derisa të fitoni një brumë të butë që mbahet butësisht në duar.Shtoni më shumë miell nëse është e nevojshme. Bëjeni brumin në një trashësi prej rreth 5 mm dhe shtoni djathin e grirë kudo. Rrokulliset në një rrotull, shtypni skajet për të mos rënë jashtë djathit, pastaj prerë në feta.m Nxejeni vajin në një tigan dhe skuqni ato mbi nxehtësi mesatare nga të dy anët derisa të jenë një ngjyrë e bukur ari (rreth 1 minutë për njëra anë). Hiqeni dhe vendosni mbi një letre për të kulluar yndyrën e tepërt.