Categories Kuzhina

Recetë: Bukë të vogla të mbushura me djathë

Këtë lloj të bukës mund ta shërbeni me ajvar, proshutë, kos apo gjëra tjera sipas dëshirës.

Përbërësit e nevojshëm:

1 vezë

pak kripë

1 lugë vaj

200 ml kefir

300 g miell

1 lugë çaji pluhur pjekje

200 g djathë

Mënyra e përgatitjes: Thyejeni vezën, shtoni kefirin, vajin, kripën dhe përzieni mirë. Në një enë të veçantë, përzieni miellin dhe pluhurin për pjekje, më pas shtoni përzierjen me vezë që e bëtë më lartë. Përzinei derisa të fitoni një brumë të butë që mbahet butësisht në duar.Shtoni më shumë miell nëse është e nevojshme. Bëjeni brumin në një trashësi prej rreth 5 mm dhe shtoni djathin e grirë kudo. Rrokulliset në një rrotull, shtypni skajet për të mos rënë jashtë djathit, pastaj prerë në feta.m Nxejeni vajin në një tigan dhe skuqni ato mbi nxehtësi mesatare nga të dy anët derisa të jenë një ngjyrë e bukur ari (rreth 1 minutë për njëra anë). Hiqeni dhe vendosni mbi një letre për të kulluar yndyrën e tepërt.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME