Kur nuk keni kohë për të përgatitur ushqimin tuaj, bëni një vakt të shpejtë shijimi si ky, që me siguri do të shijoni.
Përbërësit e nevojshëm:
2 vezë
4 lugë miell misri
3 lugë miell
gjysmë pluhur pjekje
50 ml vaj
100 g salcë kosi
50 ml ujë të thartë
krip
Për mbushjen:
1 tubë pinaq
1 vezë
1 lugë grizë
Mënyra e përgatitjes:
Lani spinaqin, pastroni mirë dhe pastaj prejeni imët, pastaj shtoni grizën dhe vezën dhe pak krip.
Përzieni vezët, shtoni miell misri dhe miell bashkë me pluhurin për pjekje, më pas shtoni vajin, salcën e kosit, ujin e thartë dhe pak kripë dhe përxieni në mënyrë që të fitoni një masë homogjene. Hidhni në një tepsi më të vogël të shtruar me letër pjekjeje. Piqeni në temperaturë 220 gradë celsiuz për rreth 30 minuta. Pastaj pritini të ftohet dhe shërbejeni.