Supë krem domate
Përbërësit:
1kg domate
1qepë
2 patate
borzilok
100ml. krem pana
Vaj ulliri
Kripë + piper i zi
40g. permixhan plus 1 l sheqer
-Vendosim domatet në ujë të valuar dhe qërojmë lëkurën e tyre
-Presim domatet në kubik të vogël
-Në një tenxhere kavardisim qepë të grirë hollë plus patate në kubik të vegjël
– I kavardisim së bashku duke shtuar në pas 1 thelpi hudhër plus domatet në kubik plus 1l sheqer, e lëmë domaten të zjejë 10 minuta duke future në mes dhe ujë ose lëng perimesh. E lëmë të ziejë dhe 5 minuta. Largojmë tenxheren nga zjarri dhe e largojmë atë me blender duke e kthyer atë në pure. Shtojmë kremin plus erzet rregullojmë supën me kripë
-Ndërkohë kemi vendosur në furrë 200°C për 10 min, 2-3 feta bukë të prerë në kubike dhe të lyera me vaj ulliri.
-Në fund shërbejmë supën duke futur kubikë buke të thekur dhe i spërkasim ato me permixhan të grirë.