Teknologji

Edhe ushqimet në shtëpi do ju vijnë nga një robot

Prania e Covid-19 po ndryshon dhe mënyrën e dërgesave të ushqimeve. Në Punggol, Singapor, disa banorë së shpejti do të mund të marrin ushqimet direkt e në shtëpinë e tyre, me anë të një roboti.
Shumë persona do të humbasin punën e tyre, e cila tashmë do të zëvendësohet nga robotët.

Autoriteti i Zhvillimit të Mediave Infocomm (IMDA) nisi një gjyq njëvjeçar në Punggol të Enjten ku kërkohet që robotët autonome të shpërndajnë dërgesat me ushqime për banorët e shtatë blloqeve të Bordit të Strehimit dhe Zhvillimit në Woodcress Waterway të Punggol.

FoodBot është një robot me katër rrota që ju sjell ushqim nga ‘barku’ direkt e në shtëpinë tuaj. Robotët peshojnë 80 kg dhe kanë një madhësi prej 100 L secili për të ruajtur sendet. Ai gjithashtu ka një skanues 3D për të hartuar dhe programuar rrugët për në blloqet e strehimit. Një sensor e lejon atë të zbulojë dhe shmangë pengesat gjatë rrugës. Të dy robotët, janë quajtur Camello.

Roboti, i cili udhëton me një shpejtësi ecjeje prej 5 km /h, do të hapë rrugën e tij përmes rampave dhe lidhësve të dyqanit dhe zonës së banuar. Banorët mund të shkarkojnë aplikacionin celular Camello që u lejon atyre të përcaktojnë vendet gjysmë ore për ushqimet që do të shpërndahen Sapo roboti të arrijë në vendin e caktuar, aplikacioni do të lajmërojë banorin që të marrë sendet. Banori mund të marrë sendet nga pjesa e robotit duke skanuar një kod QR në robot me anë të celularëve të tyre.

Shërbimet e dorëzimit nga robotët janë nga ora 10 e mëngjesit deri në orën 7 të pasdites gjatë ditëve të javës dhe nga ora 10 e mëngjesit deri në orën 2 të shtunave.
Sidoqoftë, ata që përdorin robotët do të jenë në gjendje të rregullojnë dërgesat e tyre brenda një afati më specifik prej gjysmë ore. Kjo gjithashtu do të ndihmojë për të siguruar që klientët të jenë në shtëpi për të marrë artikujt.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: