Teknologji

Magjike/ Kjo kompani do të ringjallë të shuarit

Faqja gjenealogjike “MyHeritage” ka prezantuar një mjet i cili  po përdor teknologjinë për të gjallëruar fytyrat në fotografitë e familjarëve të vdekur. “DeepNostalgia”, firma pranoi që disa njerëz mund të mos e pëlqejnë diçka të tillë, ndërsa disa të tjerëve mund t’u duket “magjike”

Si funksionojnë deepfakes? Komisioni i Ligjit po shqyrton propozimet për ta bërë të paligjshme krijimin e videove të rreme pa pëlqim. “Kjo karakteristikë është menduar për përdorim nostalgjik, domethënë për të rikthyer në jetë paraardhësit e dashur”– shkruante kompania në lidhje me teknologjinë e re.

Por gjithashtu pranoi që “disa njerëz e duan tiparin e Nostalgjisë së Thellë dhe e konsiderojnë atë magjike, ndërsa të tjerët e shohin atë mërzitur dhe nuk e pëlqejnë atë. Rezultatet mund të jenë të diskutueshme dhe është e vështirë të qëndrosh indiferent ndaj kësaj teknologjie.”

Deepfakes janë video që mund të krijohen nga fotot ekzistuese. Teknologjia pas Nostalgjisë së Thellë u zhvillua nga firma izraelite D-ID. Përdori inteligjencën artificiale dhe trajnoi algoritmet e saj në video të para-regjistruara të njerëzve të gjallë që lëvizin fytyrat dhe bëjnë gjeste shkruan BBC.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close