ShëndetiTeknologji

Alarmi i ekspertit: Rrjeti ‘5G’ mund të shkaktojë kancer

Rrjeti super i shpejtë ‘5g’ mund të jetë një katastrofë globale. Ai mund të vrasë kafshë të egra, t’u japë sëmundjeve njerëzve dhe të shkaktojë ndryshimin e fushës magnetike të Tokës, sipas pretendimeve nga një ekspert i teknologjisë.

Arthur Robert Firstenberg është autor amerikan dhe aktivist në rrezatim dhe shëndetin elektromagnetik.

Ai themeloi grupin e pavarur të fushatës “Task Force Celluar Phone” dhe që nga viti 1996 ai ka argumentuar në botime të shumta se teknologjia “wireless” është e rrezikshme.

Në librin e tij 1997 Microwaving, planeti ynë: Ndikimi Mjedisor i Revolucionit Wireless, ai pretendoi se “Industria e telekomunikacionit ka ofruar dëm me teknologjinë e saj që nga viti 1927.”

Ai kohët e fundit ka filluar një peticion ‘online’ që u bën thirrje organizatave botërore, të tilla si OKB, Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) dhe BE për “ndalimin urgjent të zhvillimit të 5G”, e cila do të procedohet këtë vit.

“Po marr raporte nga pjesë të ndryshme të botës që antenat 5G janë duke u ngritur në të gjithë botën dhe njerëzit tashmë janë duke u prekur nga sëmundjet”, deklaroi Firstenberg.

Sipas Firstenberg, rrjeti “wireless” është “i dëmshëm për njerëzit” dhe zhvillimi i brezave të së ardhmes është “definuar si një krim” sipas ligjit ndërkombëtar – thotë ai në peticion ‘online’.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button