Categories Lifestyle

5 lloje njerëzish që duhet t’i shmangni për një jetë më të qetë

Shumica prej nesh kanë ndjenjën e mbytjes për shkak të një marrëdhënieje që kemi me një individ toksik. Por kush janë saktësisht këta njerëz dhe si t’i njohim në mënyrë që t’i largojmë nga jeta jonë?

  1. Thashethemaxhiu.

Është e vështirë të imagjinohet që dikush me të cilin keni ndarë të gjitha sekretet dhe me të cilët nuk keni pasur asnjëherë argument, mund të bëjë thashetheme për ju. Ata nuk kanë asnjë arsye, apo jo? Megjithatë, shumë njerëz e kanë këtë zakon të keq.

  1. Agresori pasiv.

Agresiviteti pasiv është shprehja pasive e armiqësisë ose zemërimit. Jo gjithmonë është e qëllimshme, por kjo nuk e bën atë një sjellje më pak toksike.

  1. Personi që refuzon të përgjigjet ose të bashkëpunojë.

Ky person nuk pranon të përfshihet në një bisedë, ose hedh poshtë përpjekjet tuaja për komunikim. Për ta mund të jeni dikush i mërzitshëm ose dikush që nuk di kur të ndalojë së foluri.

  1. Kritiku.

Ne të gjithë kemi nevojë për dikë që është në gjendje të ofrojë mendime të arsyetuara në lidhje me sjelljen ose punën tonë, edhe nëse ato janë negative. Kjo është kritikë konstruktive. Sidoqoftë, nëse një person vazhdimisht ju kritikon pavarësisht se çfarë bëni, ai bëhet një problem i madh.

  1. Anti-sociali.

Shumë njerëz do ta quajnë introvert një antisocial, por e para, është vetëm një tipar personaliteti, ndërsa e dyta, është një çrregullim personaliteti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lexoni Gjithashtu

Categories Lifestyle

Çfarë i bën njerëzit më të lumtur se paratë?

Lumturia është një qëllim i përbashkët për të gjithë ne, por shpesh shoqërohet me kërkimin…

LEXO ME SHUME
Categories Lifestyle

Njihuni me vendin më të lumtur në botë, këto janë tre arsyet kryesore që e veçojnë

Mbajtja e rekordit për përqindjen më të lartë të qytetarëve të lumtur, për shumë vite,…

LEXO ME SHUME
Categories Lifestyle

Ja pse ushqimet e konservuara janë të rrezikshme, kujdesi që duhet të tregoni kur i blini

Ritmi i shpejtë i jetës shpesh bëhet shkaktar edhe për mënyrat e gabuara që njerëzit…

LEXO ME SHUME
Categories Lifestyle

Si të “shëroheni” nga varësia ndaj telefonit?!

Çdo ditë e më shumë, njerëzit po harrojnë të shijojnë jetën e tyre reale duke…

LEXO ME SHUME
Categories Lifestyle

5 ushqime kyçe për një jetë të shëndetshme dhe ekonomike

Në një botë ku ushqyerja e shëndetshme po bëhet gjithnjë e më prioritare, zgjedhja e…

LEXO ME SHUME