Karkaleca me hudhër dhe krem
Përbërësit:
500 gr karkaleca
3 thelpinj hudhër
2 lgj vaj ulliri
200 ml krem pana
100 ml lëng perimesh ose pule
1 lk hudhër pluhur
1 lk erza të thata mix
30 gr parmixhan i grirë
200 gr spinaq
30 gr domate të thata
Kripë dhe piper i zi
Përgatitja:
Vendosim spinaqin në ujë të valuar me kripë për 1 minutë. Në një tigan ngrohim vajin dhe skuqim hudhrat e karkalecat për 3 minuta deri sa karkalecat të marrin ngjyrë të verdhë. I largojmë nga tigani dhe I lëmë mënjanë. Në po atë yndyrë shtojmë panën, lëngun e perimeve ose të pulës, 1 lugë kafe hudhër pluhur, erzat e thata, parmixhanin e grirë në rende dhe e lëmë deri sa kremi të marrë trajtë kremoze. Spinaqin pasi e kaluam në ujë të valuar e vendosim në ujë të ftohtë, e shtrydhim dhe e presim vrazhdë.
Kur parmixhani të jetë shkrirë dhe kremi të jetë bërë homogjen, shtojmë spinaqin, domatet e thata, karkalecat dhe e shërbejmë të ngrohtë me bukë të thekur ose me makarona, sipas dëshirës.