Ju kanë ardhur miq për drekë ose darkë dhe nuk doni të bëni figurë të keqe? Një kek me karota sipas recetës së goutmaisonde është ajo që ju duhet.
Përbërësit:
2 filxhanë miell, 2 lugë çaji sodë pjekje, 2 lugë çaji kanellë, 1/2 lugë kripë, 4 kokrra vezë, 5-6 karrota mesatare, 300 ml vaj bimor(luledielli, misri etj). 1 cup sheqer normal i bardhë, 1 cup sheqer kafë, 1 lugë çaji esencë vanilje, 1 cup arra ose( bajame, lajthi etj), 1 cup rrush të thatë
Kremi:
2 pako philadelphia ose 250 g krem djathi, 1/2 lëng limoni, 1 cup sheqer pluhur
Përgatitja: Si fillim ndezim furrën 180 C. Në një enë të thellë shtojmë miellin, kanellën, sodën dhe kripën. Ndërsa në një enë tjetër shtojmë vajin, shqerin e bardhë dhe kafë, esencëne vaniljes dhe i rrahim mirë. Më pas shtojmë një e nga një vezët duke i rrahur dhe në fund miellin pjesë-pjesë duke e përzier masën me kujdes me spatul.
Pasi masa është krijuar, shtojmë karrotat të grira në rende, frutat e thata dhe i përziejmë përsëri me spatul. Masën e hedhim në formën e kekut të lyer me gjalpë dhe e fusim në furrë për 40-45 min. Pasi keku ëshë pjekur e lejmë të ftohet dhe sipër e mbulojmë me kremin e formuar duke rrahur kremin e djathit, me lëngun e limonit dhe sheqerin pluhur me mixer.
Kujdes, kur të rrihni kremin e djathit, sheqerin pluhur hidheni pjesë-pjesë në mënyrë mos të përhapet në ajër duke bërë pis. Kremin e shtrojmë sipër kekut dhe e dekorojmë sipas dëshirës. Ju bëftë mirë!