Kulture

Stërviti breza të tërë artistësh, shuhet në moshën 91-vjeçare ikona e Cirkut Kombëtar

Ka ndërruar jetë në moshën 91-vjeçare një prej ikonave të Cirkut Kombëtar Shqiptar, i cili së bashku me kolegë të tij themeluan institucionin në vitin 1952. Cirku shqiptar u themelua bashkë me artistë si Telat Agolli, Xhuzepina Prendi, Bardhyl Jareci dhe Abdyl Karakashi në tendën pranë Bulevardit Zogu i Parë, ku ende ndodhet Cirku.

Deri pak vite më parë, në moshën 85-vjeçare, ai vijonte të stërviste gjeneratat e reja të akrobatëve, që përballeshin gjithmonë më shumë me krizën e atij institucioni gjatë transicionit. Nga duart e tij kanë dalë me dhjetëra artistë, përfshirë vetë dy fëmijët e tij, Kozeta dhe Shpendi.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close