Kjo kafe është për të gjithë adhuruesit e kafes dhe patjetër që duhet ta provuar.
Përbërësit e nevojshëm:
60 mililitra krem të ëmbël
120 mililitra qumësht
1 lugë çaji sheqer
60 ml ekspres
Kube akulli
Kanellë
thërrime çokollate
Arra myshky (opsionale)
Mënyra e përgatitjes:
Përgatitni ekspreson në mënyrën standarde dhe vendoseni në një enë, më pas vendoseni në frigorifer të ftohet. Për shijen më të mirë, përgatisni kafen tuaj një natë para që në mëngjes të jetë gati. Përziejmë kremin e ëmbël, qumështin dhe sheqerin në një gotë dhe më pas bëjmë shkumë me një blender qumështi.
Kur të fillojë të shkrihet, shtoni vetëm një kub akulli dhe vazhdoni të përzieni edhe për 45 sekonda. Kur qumështi është shpërndarë, shtoni kubet e akullit që ju mbetën. Në fund, vendosni kafen e ftohur në përzierjen. Dekoroni me kanellë, thërrime çokollate dhe arrë myshk.