Kuzhina

Tartë me kungull

Tartë me kungull Përbërësit: Brumi për bazën: 250 gr miell 1 lugë kafe trumzë pak kripë 1 lugë gjelle uthulltë bardhë vere 130 ml ujë ambienti 30 ml vaj ulliri

Mbushja e Tartës: 600 gr kungull të njomë 1 lugë gjelle vaj ulliri 1 qepë e vogël 160 gr pancetë në kubikë kripë dhe piper të zi 4 kokrra vezë 4 lugë gjelle parmixhan ( 40 gr) 150 gr djath i tymosur

Përgatitja: Në një tas vendosim miellin, pak trumzë, kripë, uthull dhe ujë në temperaturë ambienti të gjithë këto përbërës I përziejmë me një lugë druri. Shtojmë vajin dhe vazhdojmë përzierjen me lugë druri kur brumi fillon të lidhet pak, fillojmë dhe e punojmë me duar deri sa të marrë formën e brumit të butë duke e spërkatur me pak miell gjatë punimit. E vendosim përësri brumin në tas e mbulojmë me celefon dhe e lëmë të pushojë brumin për 30-40 minuta

Mbushja: Në një tigan vendosim 1 lugë gjelle vaj ulliri. Shtojmë qepën e njomë imët, pancetën e kaurdisim për 2 minuta . Shtojmë kungujt të prerë në rrumbullake, kripë,piper të zi, I përziejmë për 8-10 minuta. Hapim brumin me rolon dhe e vendosim atë në një tepsi tartash me diametër 28 cm. Shtojmë mbushjen me kungull e rivelojmë atë mirë. Në një tas rrahim vezët e plota, shtojmë tek vezët kripë, piper të zi, parmixhanon e grirë dhe e shtojmë duke mbuluar kungujt ( mbushjen). Djathin e tymosur Scamorta ( Provola) e presim në kubikë e shpërndajmë mbi sipërfaqen mbi vezë dhe e vendosim tavën në furrë, e ngrohur më parë në temperaturë 200 gradë Celsius.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: