Categories Kuzhina

Tavë me fasule pllaqi

Tavë me fasule pllaqi

Përbërësit:

400 gr fasule pllaqi

1 qepë

300 gr pure domate

1 lugë çaji piper i kuq

2 karrota

5-6 thelpinj hudhra

Kripë dhe piper i zi

Piper pikant

1 lugë kafe sheqer

Rigon

Nenexhik

Majdanoz

Përgatitja:

Lajmë fasulet dhe i vendosim në tas, i mbulojmë me ujë dhe i lëmë gjithë natën të zbuten.I shpëlajmë dhe pasi ti mbulojmë me ujë i vendosim për të zierë.Ndërkohë në një tigan ngrohim vajin e ullirit dhe pasi të shtojmë qepën e kacvardisim mirë derisa të zverdhet, shtojmë karrotën të prerë në feta, hushrat, purenë e domates dhe I përziejmë të gjitha së bashku. E lëmë qepën dhe domaten për të zierë 5 minuta. Rregullojmë shijen me kripë dhe piper të zi dhe pipër të kuq apo pak spec pikant nëse dëshironi, nenexhik dhe rigon. Shtojmë dhe fasulet, jo të ziera plotësisht, një gotë e gjysmë lëng mishi dhe vendosim tavën në furrë, në temeraturë 180 gradë Celsius, për 20-25 minuta.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME