fbpx
Lajme

COVID-19/ Plani 7-pikësh: 100 milionë dollarë garanci për pagat, 65 milionë për shtresat në nevojë

Kryeministri Edi Rama publikoi sot planin ekonomik të qeverisë për përballimin e situatës së COVID-19.

“Plani ynë për adresimin e nevojat për financimin të atyre që janë prekur drejtpërdrejt në ekonominë e tyre të përmuajshme ka 7 pika”, – theksoi Rama.

Plani ekonomik:

1- 2.5 miliardë lekë ose 25 milionë dollarë për luftën në vijën e zjarrit që vihet në dispozicion të Ministrisë së Shëndetësisë për pajisje e materiale shëndetësore apo mbështetje të të gjithë personelit të angazhuar mjekësor.

2- 10 miliardë lekë ose 100 milionë dollarë përmes instrumentit të një garancie sovrane për kompanitë që kanë vështirësi objektive për të paguar pagat e punonjësve të tyre.

3- 6.5 miliardë lekë ose 65 milionë dollarë për nevojat më imediate për shtresat më në nevojë, për biznesin e vogël për papunësinë e mundshme për shkak të luftës.

4- 2 miliardë ose 20 milionë dollarë që vijnë në dispozicion të Ministrisë së Mbrojtjes për operacionin humanitar.

5- 1 miliard lekë ose 10 milionë dollarë si fond rezervë për Këshillin e Ministrave për çdo urgjencë të paparashikuar.

6- Do të fshijmë përgjithmonë kamatëvonesat për debitorët aktivë që kanë konsum energjie sot, familjarë apo biznes i vogël, me efekt financiar deri në 15 miliardë lekë ose 150 milionë dollarë dhe nga kjo masë do të përfitojnë 211 024 abonentë.

7- Do të riskedulojmë në 6-mujorin e dytë të vitit 2020 dhe në vazhdim tatim fitimin për të gjithë biznesin deri në fashën nga 2-14 milionë lekë, ose nga 20-140 mijë dollarë xhiro.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button