Lajme

Ndèshje me qen gjatë natës në Vlorë, organizator një veteriner, shikoni videon

Ndeshjet me qen dhe bastet për këto organizime në Shqipëri janë të ndaluara në ligj. Por në Vlorë prej muajsh organizime të tilla janë kthyer në shqetësim. Banorët e qytetit kanë denoncuar në RTV Ora një rast të tillë, duke kërkuar ndërhyrje të menjëhershme. Këto pamje nuk i përkasin ndeshjeve me qen në vende të botës, por zhvillohen pikërisht në Vlorë. Madje nuk janë përleshje që janë bërë vite të shkuara, por vijojnë aktualisht.

Mësohet se personi që i organizon është edhe veteriner, por dhe përfaqësues publik apo zyrtar i lartë i mazhorancës në qytetin bregdetar. Së fundi në parlament është miratuar dhe ligji për mbrojtjen e kafshëve. Madje bashkitë shpenzojnë miliona lekë për mbajtjen e tyre, apo dhe dhënien e ilaçeve, por mesa duket për funksionarët kjo nuk funksionon.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close