Lajme

Transporti publik kërkon vaksinimin e punonjësve

Punonjësit e transportit publik, janë në kontakt të vazhdueshëm me qytetarët, dhe përballen çdo ditë me rrezikun e infektimit, me këtë argument shoqatat kërkojnë që edhe ky sektor të jetë ndër primarët në vaksinim anti-covid. Dashnor Memaj përfaqësues i transportit urban dhe interurban, thotë se punonjësit e këtij sektori kontribuojnë në buxhetin e shtetit dhe nuk duhet të mënjanohen.

”Jemi kontribuues shumë të mëdhenj në buxhetin e shtetit, mund të përmend që sipas INSTAT janë 14 mijë individë të punësuar, dhe vetëm për sigurime shoqërore dhe shëndetësore aktualisht paguajmë 1.2 miliardë lekë të vjetra në muaj. Mesa duket transporti është i lënë anash, nuk e di pse nuk trajtohemi me dinjitet”,-thotë Mema për ”Report TV”.

Duke qenë se është një nga sektorët më të goditur nga pandemia Covid-19, kërkesat që ju drejtuan qeverisë për mbështetje ishin të shumta, por sa prej tyre janë ende sot në fuqi? ”Ato kërkesat që kemi parashtruar asnjëra nga ato nuk është marrë në konsideratë, se vetëm në atë mënyrë mund të dilnim nga kriza dhe situata e vështirë ku jemi. Ajo paketë që kemi kërkuar ne është oksigjeni ekonomik për kapërcimin e krizës. Të ardhurat në 2020 kanë rënë me 60-70% më pak se vitin paraardhës”.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: