Lifestyle

​A flini në stomak? Kjo pozitë i shkakton shumë dëme shëndeti

Disa nga problemet më serioze kronike siç janë djegia në gjoks dhe dhimbja e shpinës mund të shkaktohen nga mënyra e gabuar e gjumit. Meqenëse gjumi kërkon shumë kohë, duhet të rishqyrtojmë disa nga zakonet tona të gjumit,

Shkakton urth

Fjetja në stomak mund të shkaktojë një problem të quajtur sëmundje refluksi gastroesophageal (GERD) ose të paktën ta përkeqësojë. Kjo ndodh kur përmbajtja e acidit dhe stomakut arrin në ezofag. Një valvul që parandalon kthimin e acidit nga zona e stomakut nuk mund të kontrollojë refluksin për shkak të gravitetit në këto pozicione, dhe përmbajtja e stomakut arrin në fundin e ezofagut, duke shkaktuar dhimbje, shije të thartë në gojë, gulçim dhe ndonjëherë edhe dhimbje në gjoks.

Është e keqe për shpinë

Sipas ekspertëve, kjo pozicion gjumi shoqërohet me dhimbje kronike të shpinës. Presioni në shpinë gjatë natës është i madh në këtë pozicion. Shtylla kurrizore nuk është e vendosur në një pozitë natyrale dhe ndonjëherë mund të ndjeni dhimbje.

Mund të shkaktojë probleme kronike në qafë

Është e pamundur të marrësh frymë siç duhet ndërsa fle në stomak nëse nuk e kthen qafën anash. Prandaj, kjo pozitë e gjumit mund të çojë në zhvillimin e problemeve kronike të qafës, të tilla si disqe hernie.

Shkakton rrudha në fytyrë

Fjetja në njërën anë të fytyrës tuaj në një jastëk është e pashmangshme kur fle në stomakun tuaj. Studimet kanë treguar që kjo është gjëja më e keqe që mund t’i bësh fytyrës, pasi presioni mund të shkaktojë rrudha në fytyrën tuaj me kalimin e kohës.

Bën presion të panevojshëm në gjoksin tuaj

Nëse doni të keni gjoks të shëndetshëm, nuk duhet të flini në stomak. Duke vepruar kështu krijon presion të panevojshëm dhe në disa raste mund të shkaktojë dhimbje. Provoni të flini në shpinë, pasi kjo do t’ju ndihmojë të relaksoni gjoksin tuaj, pa bërë presion në gjoks.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close