fbpx
Lifestyle

Ekspertët: Po i vëni në rrezik fëmijët duke i postuar fotografitë e tyre në rrjete sociale

Hulumtuesit kanë treguar se prindërit në një mesatare postojnë rreth 300 fotografi të fëmijëve të tyre brenda një viti. Numri i fotografive të postuar rritet çdo ditë, dhe është mjaft e mundur se që nga koha kur ata janë foshnje e deri kur të hynë në shkollë, do i kenë diku rreth 1 mijë e më shumë foto të shpërndara në internet.

Postimi i çdo moment të veçantë të fëmijëve është një trend që ndjeket pothuajse nga çdo prindër rreth botës, raporton “Bright Side”.  Në këtë artikull do të kuptoni se pse shpërndarja e fotografive të fëmijëve në rrjete sociale mund të jetë e rrezikshme dhe ja se çfarë duhet të dini.

Ju e zbuloni lokacionin e fëmijve, dhe ky informacion mund të përdorët nga kriminelët.

Edhe nëse nuk e përmendi lokacionin në fotografi, gjendet me mijëra mënyra se si mund të gjendet lokacionin dhe që mund të keqpërdoret nga kriminel.

Ndarja e të dhënave personale rrit rrezikun e vjedhjes në internet

Specialistët e bankave janë të sigurt se kur ndani fotografi të fëmijëve të cilat përmbajnë të dhëna personale mund që t’ia vendosni sigurinë financiare të së ardhmës në rrezik. Postimi i qindrave fotografive të fëmijëve, prindërit në mënyrë të pavetëdijshme zbulojnë emrat dhe datat e lindjes së fëmijëve, adresat, vendi i lindjes e shumë të dhëna të tjera.

Postimi në rrjete sociale për fëmijët e juaj mund të i tërheq njerëzit e rrezikshëm

Një prej gjërave më të rrezikshme për postimin e një fotografie është se ato lehtë mund të vidhen. Ka shumë uebfaqe me përmbajtje shqetësuese të cilat në mënyrë ilegale mund të i përdorin fotografitë e fëmijëve tuaj.

Është një shans shumë e madhe se fëmijët në të ardhmen nuk do iu pëlqej që keni postuar fotografi të tyren

Ekzistojnë raste, ku një fëmijë në Austri ka denoncuar prindërit, për shkak fotografive që i kanë postuar në Facebook kur ka qenë ajo më e vogël. Ajo u ka kërkuar prindërve që të i fshijnë ato foto, nga internet, por ata kanë refuzuar. Ajo u ka kërkuar Ata nuk kanë pasur limit dhe turp, tha vajza. Atyre nuk iu interesonte nëse isha ulur në tualet apo edhe e zhveshur, çdo moment ishte i fotografuar dhe e kanë bërë publike.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button