Lifestyle

Ushqimi që ndihmon në humbjen e peshës

Mund t’ju duket e çuditshme por veza është një zgjedhje shumë e mirë për ata që duan të humbin peshë. Hulumtimet kanë treguar se ngrënia e vezëve për mëngjes ndihmon të humbni peshë më shumë se ushqimet e tjera. Ndërsa përmban pak kalori, shkakton një ndjenjë të ngopjes, duke zvogëluar kështu marrjen totale të kalorive gjatë pjesës tjetër të ditës.

Studimet kanë hedhur poshtë gjithashtu mitin se vezët rrisin kolesterolin.

Megjithatë, duhet të theksohet se ata që tashmë kanë probleme me shëndetin e zemrës dhe nivelet e lipideve në gjak duhet të konsultohen me mjekun e tyre në lidhje me shpeshtësinë e konsumimit të vezëve në baza javore.

Për të shëndetshmit, nuk ka kufizime serioze në konsumin e vezëve.

Ata që përpiqen të humbin peshë, zgjedhja e vezëve duket të jetë një lëvizje kryesore. Karakteristika kryesore e vezës është përmbajtja e proteinave me vlerë të lartë biologjike.

Në fakt, është një ushqim reference, pra është masa e krahasimit dhe vlerësimit të ushqimeve të tjera për sa i përket përmbajtjes së proteinave të tyre.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close