Duke qenë se jemi ne prag te festes së Hallowen-it , kuzhinieri Xhulio , ka menduar të na sjell pranë tryezave një ëmbëlsirë me bazë biskote dhe me krem të butë .
Pergatitja e saj eshte shume e thjeshte dhe ne kete menyre do te vleresoni kete embelsire te vecante me kunguj, nje perime sezonale e shijshme dhe e pasur me veti . Kjo ëmbëlsirë me arome te mire dhe delikate , padyshim do te ishte më idealja per te shoqeruar ate festë.
•Përbërësit:
-320gr tul kungull
-170 gr biskota te thata
-160 gr gjalpë
-520gr Philadelphia
-1 bustinë vanilje
-200 gr sheqer
-120 gr kos
– 2 dl qumësht
-4 kokrra vezë
– karamel
•Përgatja:
1-Presim tulin ne kuba te vegjël, e përziejmë me qumësht dhe 55 gram gjalpë per 20 minuta . I trazojmë me mikser derisa të perfitojmë nje pure .
2-Copëtojmë biskotat dhe i kthejmë në pluhur , i perziejmë me 120 gram gjalpë të shkrirë në një tenxhere .Kur të kemi marre një masë homogjene , i vendosim ne frigorifer per 40 minuta .
3- Më pas miksojmë philadelphia-n , kosin, sheqerin dhe vaniljen .
4-Marrim një tepsi , e lyejmë me gjalpë , e sperkasim me miell dhe përhapim aty biskotat me gjalpë me anën e nje luge .Mbi këtë perberje hedhim purenë me philadelphia dhe së bashku me kungullin i vendosim në frigorifer per disa orë . Dhe detaji i fundit eshte sperkatja me salce karameli mbi cheesecake-n me kungull./Kuzhinieri Xhulio Meta