Sot do të ndajmë me ju një recetë e cila është shumë freskuese dhe e lehtë për t’u përgatitur. Bëhet fjalë për tortë.
Përbërësit e nevojshëm:
5 vezë
1 l qumësht + 100 ml
100 ml vaj
250 g sheqer
250 g miell
1 pluhur pjekje
3 lugë pluhur kakao
4 qese puding me vanilje
6 lugë sheqer kristal
500 g salcë kosi
5 lugë sheqer pluhur
300 g mjedër
200 ml salcë kosi
Mënyra e përgatitjes:
Ziejeni 1 litër qumësht, ulni temperaturën, pastaj shtoni 4 gota puding me 6 lugë sheqer. Përzieni mirë deri sa të gatuhet, zieni për rreth dy deri në tre minuta. Lëreni të ftohet me përzierje të herë pas here, në mënyrë që të mos bëhet kore.
Përzieni 5 vezë, 100 ml vaj dhe 250 g sheqer deri sa të krijoni një masë si shkumë, pastaj shtoni pluhur për pjekje, mesatarisht mbi 250 g miell dhe 3 lugë kakao. Derdhni përzierjen në një tepsi. Përhapni lehtë pudingun e gatuar nga herët, duke e marrë atë me një lugë akulloreje ose me një lugë supë (lyejini lugën me vaj ose ujë në mënyrë që të mos ngjitet). Piqeni në furrën e para-ngrohur në 180 gradë për rreth 30 minuta.
Gjatë pjekjes, përzieni salcën e kosi me sheqer, më pas hiqeni tortën pas 30 minutash pjekje, shtoni salcën e kosi të cilën e kemi përgatitur dhe kthehemi në furrë edhe për 10 minuta të tjera për tu pjekur. Lëreni që torta e pjekur të ftohet, hiqeni në nga tepsia, dekorojeni me mjedra ose sipas dëshirës./gazetametro.net