Nëse ju pëlqejnë shijet tropikale, kjo është një ëmbëlsirë e shkëlqyer për ju, në të cilën domino shija e kokosit. Kjo torte nuk preferohet për ata që kanë alergji në kokos, transmeton Gazeta Metro.
Përbërësit e nevojshme:
200 g lajthi, të pjekura dhe të grira
200g hurma të pastruar
350-400g miell kokosi
200 ml qumësht kokosi
3 lugë mjaltë
copa të çokollatës ose çokollatë të shtrirë për spërkatje
Mënyra e përgatitjes:
Bluani lajthitë dhe hurmat derisa të fitoni një masë të trashë. Shtypeni atë në fund të një tepsie që të marrë formë dhe lëreni të ftohet. Përzieni kokosit me qumështin kokosi dhe mjaltë. Mund të vendosni një blender ose të përzieni me dorë.
Masa e homogjenizues duhet të jetë më e trashë dhe të merr formën e fillit të tortave. Shtojeni mbi bazën, duke pasur kujdes që të mos e shtyni shumë. Lëreni të ftohet minimum për dy orë para se të shërbeni. Sipër saj mund të vendosni kokos ose nëse dëshironi shije tjetër mund të i vendosni çokollatë të shkrirë.