Categories Kuzhina

Recetë: Torte me kokos

Nëse ju pëlqejnë shijet tropikale, kjo është një ëmbëlsirë e shkëlqyer për ju, në të cilën domino shija e kokosit. Kjo torte nuk preferohet për ata që kanë alergji në kokos, transmeton Gazeta Metro.

Përbërësit e nevojshme:

200 g lajthi, të pjekura dhe të grira

200g hurma të pastruar

350-400g miell kokosi

200 ml qumësht kokosi

3 lugë mjaltë

copa të çokollatës ose çokollatë të shtrirë për spërkatje

Mënyra e përgatitjes:

Bluani lajthitë dhe hurmat derisa të fitoni një masë të trashë. Shtypeni atë në fund të një tepsie që të marrë formë dhe lëreni të ftohet. Përzieni kokosit me qumështin kokosi dhe mjaltë. Mund të vendosni një blender ose të përzieni me dorë.

Masa e homogjenizues duhet të jetë më e trashë dhe të merr formën e fillit të tortave. Shtojeni mbi bazën, duke pasur kujdes që të mos e shtyni shumë. Lëreni të ftohet minimum për dy orë para se të shërbeni. Sipër saj mund të vendosni kokos ose nëse dëshironi shije tjetër mund të i vendosni çokollatë të shkrirë.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME