Categories Kuzhina

Rizoto me kërpudha

Rizoto me kërpudha

Përbërësit:

320 gr oriz

Vaj ulliri

1 qepë

400 gr kërpudha champignon

Lëng perimesh ose pule

Kripë dhe piper i zi

3 lugë gjelle parmixhan i grirë

1 lugë çaji gjalp

Përgatitja:                                                                                                                  

Vendosim fillimisht lëngun e perimeve të valojë. Në një tenxhere ngrohim vajin, kaurdisim në të qepën derisa të zbutet dhe shtojmë në të kërpudhat të prera në kubikë të vegjël ose në feta. I përziejmë mirë së bashku derisa të zverdhen pak kërpudhat, shtojmë orizin, i përziejmë së bashku dhe shtojmë lëng perimesh sa të mbulohet pak orizi. E përziejmë sa të përthithë lëngun dhe shtojmë përsëri pjesën e mbetur duke ruajtur afërsisht një gotë lëng perimesh. E lëmë të marrë valë dhe pastaj e shtojmë lëngun nëse nuk ka zier orizi. Shtojmë pak gjalp, parmixhanin e grirë, piperin e zi, majdanozin e grirë hollë. E servirim të ngrohtë rizoton kremoze.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME