Rizoto me kërpudha
Përbërësit:
320 gr oriz
Vaj ulliri
1 qepë
400 gr kërpudha champignon
Lëng perimesh ose pule
Kripë dhe piper i zi
3 lugë gjelle parmixhan i grirë
1 lugë çaji gjalp
Përgatitja:
Vendosim fillimisht lëngun e perimeve të valojë. Në një tenxhere ngrohim vajin, kaurdisim në të qepën derisa të zbutet dhe shtojmë në të kërpudhat të prera në kubikë të vegjël ose në feta. I përziejmë mirë së bashku derisa të zverdhen pak kërpudhat, shtojmë orizin, i përziejmë së bashku dhe shtojmë lëng perimesh sa të mbulohet pak orizi. E përziejmë sa të përthithë lëngun dhe shtojmë përsëri pjesën e mbetur duke ruajtur afërsisht një gotë lëng perimesh. E lëmë të marrë valë dhe pastaj e shtojmë lëngun nëse nuk ka zier orizi. Shtojmë pak gjalp, parmixhanin e grirë, piperin e zi, majdanozin e grirë hollë. E servirim të ngrohtë rizoton kremoze.