Categories Kuzhina

Salmon i pjekur me gjalpë hudhër dhe limon

Përbërësit:
1 fileto të madhe salmoni
Kripë
Piper i zi
2 limonë në feta
6 lugë çaji gjalpë, i shkrirë
2 lugë çaji mjaltë
3 karafil hudher, e grirë
1 lugë çaji gjethet trumze
1 lugë çaji rigon
Majdanoz i freskët, për garniturë

Përgatitja:

Ngroheni furrën në 350 gradë.

Vini një fletë të madhe pjekje në furrë dhe lyejeni me llak gatimi.

Në qendër vendosini feta limoni në një shtresë të barabartë.

Marinoni të dy anët e salmonit me kripë dhe piper dhe vendosni në sipër fetave të limonit.

Në një tas të vogël hidhni bashkë gjalpë, mjaltë, hudhër, trumzë dhe rigon.

Hidhini mbi salmon pastaj mbulojeni me fletën metalike salmonin.

Piqeni derisa salmoni të gatuhet, rreth 25 minuta.

Garnizojeni me majdanoz para se të shërbeni.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME