Categories Kuzhina

Tartë me bizele dhe djathë

Tartë me bizele dhe djathë

Përbërësit:

Për petën:

200 gr miell

100 gr gjalp I ftohtë

70 ml ujë

Pak kripë

Mbushja e tartës:

400 gr bizele

1 kokërr qepë

4 kokrra vezë

150 gr djathë i bardhë

300 gr krem kosi

30 gr parmixhanë

Përgatitja:

Petën mund ta blejmë edhe të gatshme por mund ta përgatisim edhe vetë duke vendosur në grirësen e qepës miellin, gjalpin e ftohtë në kubikë dhe I përziejmë mirë (mund ta përziejmë edhe me duar) deri sa të na formohet një masë e thërrmuar. Shtojmë kripë, shtojmë ujin dhe menjëherë kjo masë do të na mblidhet në një brum të lidhur. E mbështjellim me celefon dhe e vendosim në frigorifer( në ngrirëse) për 30-40 minuta.

Fillimisht e spërkatim petën me pak parmixhan të grirë. Me një garuzhde shtojmë mbi parmixhan masën e përgatitur më parë.  E vendosim në furrë në temperaturën 180ºC për 40 minuta.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME