Teknologji

Microsoft bashkëpunon me Nuance Communications, risi në kujdesin shëndetësor

Microsoft Corp ka në plan të blejë një firmë teknologjike të njohur për ndihmën në zhvillimin e softuerit Apple “Siri” në një marrëveshje me vlerë 19,7 miliardë dollarë.

Blerja e Nuance Communications është e dyta për nga madhësia në historinë e Microsoft, pas blerjes së saj  të LinkedIn në 2016. Microsoft tha se do të forconte softuerin dhe ekspertizën e saj të inteligjencës artificiale për kompanitë e kujdesit shëndetësor. Të ashtuquajturat “telehealth” dhe vizitat virtuale me mjekët gjatë pandemisë.

Çfarë është Nuanca?

Nuance, me seli në Massachusetts, u themelua në 1992. Ajo ka punësuar më shumë se 1,600 njerëz në të gjithë botën dhe është aktive në 28 vende.

I njohur si një pionier i njohjes së fjalës, ai kohët e fundit është përqendruar në sigurimin e softuerit në industrinë e kujdesit shëndetësor, të tilla si softueri që ndihmon në automatizimin e raporteve të radiologjisë dhe u bën më të lehtë mjekëve të krijojnë shënime të pacientit me anë të diktimit.

Pse po bashkojnë forcat?

Gati 80% e spitaleve amerikane janë tashmë klientë të Nuance, tha shefi ekzekutiv i Microsoft Satya Nadella në një deklaratë. Blerja e firmës do të zgjerojë në mënyrë dramatike tregun e mundshëm të Microsoft në industrinë e kujdesit shëndetësor. Blerja bazohet në një partneritet të dy kompanitë e formuara në 2019 për të automatizuar punën administrative klinike siç është dokumentacioni.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: