fbpx
Teknologji

Prototipi i avionit ‘Flying-V’ arriti të kalojë një provë të suksesshme

Një model prototip i aeroplanit ‘Flying V’, i quajtur pas kitarës së famshme elektrike të Gibson, ka pasur një fluturim provë të suksesshëm në një bazë ajrore në Gjermani.

Aeroplani në formë V është zhvilluar në Universitetin e Teknologjisë Delft në Hollandë dhe mbështetur nga linja ajrore Hollandeze KLM. Pasi të shkallëzohet për fluturime tregtare, Flying V do të transportojë deri në 314 pasagjerë, duke përfshirë disa të vendosur brenda krahëve të tij, dhe do të përdorë 20% më pak karburant.

Krahët e artizanatit, të cilat shtrihen diagonalisht nga hunda për të formuar V-në dalluese, do të mbajnë kabinën e pasagjerëve, mbajtësen e ngarkesave dhe rezervuarët e karburantit. Dizajni i tij i çuditshëm do të thotë që udhëtarët që shikojnë nga dritarja do të jenë në gjendje të shohin gjysmën tjetër të aeroplanit. Fluturimi provues i suksesshëm pasoi testimin e tunelit të erës dhe një seri provash tokësore në Hollandë. Ekipi tha se hapi tjetër do të jetë përdorimi i të dhënave të mbledhura gjatë fluturimit për një model të softuerit aerodinamik të avionit.

Kjo do të bëjë të mundur programimin e tij në një imitues fluturimi që do të përdoret në hulumtimet e ardhshme dhe fluturimet provë. Rrotullimi gjatë ngritjes, ku hunda e avionit ngrihet lart, u krye lehtë dhe ndodhi me një shpejtësi prej 80 km në orë, raportoi ekipi. Studiuesit tani po punojnë drejt ndërtimit të një versioni komercial të avionit.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button