Tortë e mbushur me rikota dhe çokollatë
Përbërësit:
Baza:
3 vezë
180 gr sheqer
50 ml vaj bimor
50 ml qumësht
180 gr miell
1/2 pako pluhur pjekës
Mbushja:
2 vezë
90 gr sheqer
500 gr rikota
60 gr niseshte
Vanilje
70 gr çokollatë fondente
Përgatitja:
Në një tas rrahim vezët, sheqerin, i përziejmë sa të shkrihet sheqeri, shtojmë vaj luledielli, qumësht, i përziejmë, shtojmë miellin dhe pluhurin pjekës dhe përziejmë derisa të formohet një masë homogjene. Shtojmë ½ e brumit në një tepsi 24 cm dhe e vendosim në furrë në temperaturë 180 gradë Celsius për 10 minuta.
Ndërkohë përgatisim mbushjen. Rrahim në një tas 2 vezë, sheqerin, i përziejmë, shtojmë rikotën, niseshten dhe i trazojmë derisa të formohet një krem i lidhur, vanilje dhe çokollatën e copëtuar. I përziejmë mirë. Nxjerrim tepsinë nga furra, shtojmë mbushjen dhe e mbyllim dhe e mbulojmë me gjysmën e brumit që ruajtëm nga brumi I bazës. E nivelojmë sipërfaqen dhe e vendosim përsëri në furrë për 25-30 minuta. Presim tortën të piqet, e ftohim dhe e spërkatim me sheqer pluhur dhe e shërbejmë.