Categories Kuzhina

Biftek gici me patate në furrë nga zonja Vjollca

Biftek gici me patate në furrë

Përbërësit:500 gr biftek gici, kripë dhe piper të zi, 1 lugë gjelle mustardë, 1 qepë e kuqe ( mesatare), 1 kg patate ( të prerë në feta si portokall) kripë, piper rozmarinë ( 1 lugë kafe) 200 gr djath pice, 200 gr krem pana, 1 lugë gjelle vaj ulliri

Përgatitja: Biftekët të prerë I shtypim pak me çekiçi dhe I marinojmë me kripë, piper të zi. Lyejmë tavën me 1 lugë gjelle vaj dhe shtrojmë si bazë në të bifektekët e marinuar duke mbuluar të gjtihë sipërfaqen e tavës. Me ndihmën e një furçe lyejmë të gjithë sipërfaqen e sipërme të biftekëve me 1 lugë gjelle mustardë, pra një shtresë e hollë.

Presim në fije të holla qepën dhe e përhapim mbi gjithë sipërfaqen e mishit të lyer me mustardë. Patatet I qërojmë dhe I presim si feta portokalli dhe  mbulojmë komplet sipërfaqen e tavës, I përkatim ato me pak kripë dhe 1 lugë kafe rozmarinë. Mbulojmë patatet me djath të grirë në rende trashë e në fund shpërndajmë 200 ml pana. Vendosim tavën në furrë në temperaturë 180 gradë Celsius për 60 minuta.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME