Categories Kuzhina

Biskota për fëmijë

Në një enë përzini miellin, sheqerin dhe pluhurin për pjekurina. Transferoni në një processor për ushqim, shtoni gjalpën dhe pulsoni për disa sekonda disa herë deri sa gjalpa të jetë shpërndarë në mënyrë të barabartë.

Transferoni në një enë; shtoni vezën dhe vaniljen. Përzini shpejtë deri sa të formohet një top. Shtoni qumështin, 1 lugë ose 2, nëse masa është shumë e thatë për t’u formuar topi. Mbështillni me letër plastike dhe futeni në frigorifer për 30 minuta.

Vendosni letër për pjekje në dy enë për biskota.

Nxirrni masën nga frigoriferi dhe shtrini në shtresë të hollë 1cm. Prisni në format tuaja të preferuara dhe transferoni në enët për pjekje, duke lënë 2 cm distancë mes tyre. Futni në frigorifer për 10 minuta deri sa të nxehet furra.

Piqni në temperaturë 160 C për 2 minuta, ose deri sa biskotat të marrin ngjyrë ari anash. Ju bëftë mirë!

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME