Categories Kuzhina

Kek me mjaltë dhe arra

Një kek është absolutisht mënyra më e mirë sesi mund të ëmbëlsohemi nga duart tona. Copëzat e çokollatës, mjalti dhe arra janë tri përbërësit kryesorë të kësaj ëmbëlsire.

Ja si ta përgatisni:

Përbërësit:

2 filxhanë çaji me miell

2 vezë

2 lugë gjelle me mjaltë

1 filxhanë e gjysmë çaji me sheqer

1 filxhan kafe me gjalpë

1 lugë çaji me vanilje

1 lugë çaji me pluhur për pjekje

20 gram copëza çokollate

1 filxhan kafe me arra (të pastruara mirë)

1 lugë kafe me sodë

1 lugë kafe me kripë

Përgatitja:

Në fillim, në një enë qelqi, rrahim vezët me sheqerin. Më pas shtojmë  shtojmë arrat, çokollatën, mjaltin, gjalpin e shkrirë, vaniljen dhe kripën.

Në fund i hedhim miellin e përzier me sodë buke dhe pluhur pjekjeje. Pasi e kemi përzierë mirë, masën e krijuar e vendosim në një tepsi të lyer me pak gjalp dhe miell. E fusim ne furrë në temperaturë 180 gradë për rreth 30 minuta. Shijojeni! /shije.al

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME