Lajme

Zgjerimi me 12 milje, Sazan Guri: Qeveria s’ka këllçe, duan Epirin ta marrin në tavolinë

Ndërsa Tirana është në pritje të ministrit të Jashtëm grek për të diskutuar mbi marrëveshjen e detit dhe për zgjerimin e vijes detare të Greqisë me 12 milje në detin Jon shoqëria civile kërkon që qeveria të mos ndërmarrë asnjë diskutim por tia lërë gjykatës ndërkombëtare.

Ambientalisti Sazan Guri duke treguar hartën thotë se me mënyrën si synon të bëjë matjen Greqia arrin deri në Përmet dhe e merr në tavolinë aforfe. Nuk mundet ti lejojmë që ata të tërheqin një tërthore për të ardhur në varret e ushtarëve grekë në Përmet në Gramoz.

Nuk kanë nevojë përluftë por e merr në tavolinë aforfe. Pala shqiptare bën një sy qorr dhe vesh të shurdhët. Asnjë qeveri shqiptare nuk ka këllçe të jetë në gjëndje të ballafaqohet. Tia lëmë Gjykatës Ndërkombëtare të piqet situata. Sot Epirin e merr në dokumente. Nuk ka nevojë për luftë ka nevojë për laps e dije.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close