Categories Kuzhina

Mish keci i pjekur

1.5 kg mish, 3-4 degëza rozmarinë, 5-6 thelpinj hudhër, 1-2 lgj gjalpë, Kripë, piper i zi
Piper kokërr, Letër kuzhine për ta mbështjellë, Patate për servirje

Marinojmë mirë mishin me kripë dhe piper. Me majën e thikës i bëjmë mishit disa prerje të vogla vende-vende ku vendosim thelpinjtë e hudhrës dhe kokrrat e piperit. E mbështjellim më pas me letër kuzhine dhe e vendosim të piqet në furrën e parandezur fillimisht në temperaturë të lartë në 220 gradë Celsius per 20 minuta dhe më pas në temperaturë 180 gradë për 1 orë e gjysëm.

Këtë recetë e shoqërojmë me patate. Patatet i ziejmë fillimisht në ujë me kripë, i kullojmë dhe i vendosim në një tavë ku kemi shtruar një letër kuzhine. I rregullojmë patatet me kripë dhe piper. Vendosim mbi patatet disa copëza gjalpi dhe në fund disa degë rozmarinë. I vendosim në furrë të piqen për 15-20 minuta dhe i servirim me mishin e pjekur.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME