Qofte me pure patate në furrë .
Përbërësit:
Për purenë: 1 kg patate 1 gotë qumësht 1 lugë gjelle gjalp 2 lugë gjelle parmixhan Kripë, arrëmoskat Qoftet: 400 gr mish i grirë Kripë dhe piper i zi 1/2 lugë çaji kumin 1 lugë kafe piper i kuq 1 qepë e vogël 2 lugë gjelle bukë e thekur e bluar 2 lugë gjelle majdanoz 1 lugë gjelle vaj Salca: 1 domate e madhe 1 thelpi hudhër 1 lugë çaji salcë 1 lugë gjelle majdanozKripë dhe piper i zi
Përgatitja:
Fillimisht ziejmë patatet për 25-30 minuta. I qërojmë dhe i kthejmë ata në pure, shtojmë arrëmoskat dhe pak kripë. E vëmë në zjarr. Shtojmë parmixhan dhe gjalp dhe i përziejmë në temperaturë mesatare. Pasi të ketë shkrirë parmixhani, e largojmë nga zjarri dhe e shtrojmë si bazë në një tepsi mesatare me brinjë 30 cm.
Në një tas përgatisim brumin e qofteve. Vendosim mishin e grirë, kripë, piperin e zi, kumin dhe piper të kuq. Shtojmë qepën e grirë në rende, bukën e thekur të grirë, majdanoz, 1 lugë gjelle vaj ulliri. Të gjitgë këta përbërës i punojmë mirë me dorë derisa të formohet një brum i lidhur. Formojmë qofte me toptha mesatarë. Ngrohim vajin në një tigan dhe i rrotullojmë qoftet nga të gjitha anët, pa I skuqur plotësisht. I largojmë nga tigani dhe I lëmë mënjëanë.
Në po atë yndyrë ku skuqëm qoftet shtojmë domaten të qëruar nga lëkura dhe të grirë në rende. Sapo të fillojë të ziejë shtojmë edhe salcën e domates, ½ filxhan kafeje ujë, e lëmë të ziejë pak dhe shtojmë majdanozin. Ndajmë në kuadrate bazën me purenë e patatets mbi cdo kuadrat vendosim nga një qofte, mbulojmë qoftet me 2 lugë gjelle salcë dhe mbi salcë hedhim djathë të grirë, pak piper të kuq. E vendosim tepsinë në furrë në temperaturë 190 gradë Celsius, për 15-20 minuta.