Një biskotë të e shijshme si kjo mund ta servirni me kafe ose çaj, le të mbetet në zgjedhjen tuaj.
Përbërësit e nevojshëm: 150g gjalpë, 150g sheqer, 100g sheqer kafe, 2 vezë të mëdha, 1 lugë kafeje me aromë vanilje, rreth 100g përzierje e kakaos
1 lugë çaji kafe instant, 50 ml qumësht të ngrohtë, 3 lugë kakao pluhur, 350g miell, 1 lugë gjelle kripë, 1 pluhur pjekje, 1 grusht arra të copëtuara ose lajthi, 1 pjesë të copa çokollate të errët
Mënyra e përgatitjes: Ngrohni furrën në 200 gradë. Përzieni gjalpin dhe sheqerin derisa të bëhet një masë homogjene dhe kremoze. Përzieni kakaon, kafenë instant dhe kakao në një enë veçmas me 50ml qumësht të ngrohtë. Shtoni kafe, vanilje dhe vezë në përzierjen e gjalpit. Përziejeni të gjitha derisa të fitoni një masë homogjene. Pastaj përzieni të gjithë përbërësit e thatë, sheqerin, miellin, kripën dhe pluhurin për pjekje një nga një. Përzieni me vezët, kështu që kur të merrni një petë të butë, pastaj shtoni çokollatën e thyer dhe lajthitë.
Brumi duhet të jetë i trashë por ngjitës. Me anë të një luge e vendosni brumin në tepsi në mënyrë që të marrin formë rrumbullake. Piqeni për rreth 10-12 minuta, derisa të marrë ngjyrë kafeje. Hiqeni nga furra dhe hiqeni menjëherë nga tepsi për të mos pjekur më.