Një drekë si kjo, nuk do t’i thoshte askush ‘JO’.
Përbërësit e nevojshëm:
1 kg mish viçi në një copë
piper
1.5 kg kripë deti
2 lugë rozmarinë të freskët
1 gotë ujë
Mënyra e përgatitja:
Përzieni mirë mishin e viçit nga të gjitha anët, më pas skuqeni në tigan mirë nga të gjitha anët. Pas kësaj, hiqni kofshën nga zjarri për t’u ftohur.
Në një tas të madh, përzieni kripën dhe rozmarinë. Derdhni një filxhan me ujë në kripë, pastaj përzieni mirë edhe një herë. Derdhni një shtresë të hollë kripe në tigan dhe tundeni mirë në fund. Vendosni mishin mbi atë shtresë, pastaj mbulojeni me kripë nga të gjitha anët. Mishi duhet të mbulohet plotësisht me kripë. Vendoseni tiganin në një furrë të para ngrohur dhe piqeni në 120 gradë celsius për rreth 60 minuta.
Më pas hiqeni nga furra dhe lëreni të qëndrojë për 15 minuta të tjera. Nëse nuk ju pëlqen shumë i kripur, mund të hiqni kore nga mishi, pasi aroma e rozmarinës do të thithë patjetër. Hiqeni mishin nga tigan, pritini pak deri sa liroj temperaturën dhe shërbejeni me patate dhe sallatë.