Kjo përzierja e përsosur e çokollatës dhe lajthisë do të magjepsë me shijen që do të shijoni.
Përbërësit e nevojshëm:
4 vezë
100 g sheqer
100 ml vaj
200 g miell + 1 lugë gjelle
1 lugë gjelle kakao
gjysmë pluhur pjekje
100 g rrush të thatë
100 g çokollatë qumështi
50 g lajthi
Mënyra e përgatitjes:
Përzieni të verdhat e vezëve me 100 g sheqer, shtoni qumështin, vajin, kakao, miellin, pluhurin për pjekje dhe bashkojini mirë deri sa të krijoni masë homogjene. Derdheni në një tigan të lyer paraprakisht me vaj dhe piqeni në 200 gradë celsius për rreth 15 minuta.
Nga ana tjetër përzieni të bardhat e vezëve me pjesën tjetër të sheqerit, shtoni rrushin e tharë dhe një lugë miell. Përzieni mirë dhe më pas shpërndajeni lajthinë në biskotën e pjekur dhe kthehuni në furrë. Uleni temperaturën e furrës në 180 gradë celsius dhe piqeni edhe për 25 minuta. Hidhni sipër çokollatën dhe lëreni të ftohet. Pas kësaj ëmbëlsira është e gatshme për tu shërbyer.