Categories Kuzhina

Recetë: Tortë me çokollatë dhe lajthi

Kjo përzierja e përsosur e çokollatës dhe lajthisë do të magjepsë me shijen që do të shijoni.

Përbërësit e nevojshëm:

4 vezë

100 g sheqer

100 ml vaj

200 g miell + 1 lugë gjelle

1 lugë gjelle kakao

gjysmë pluhur pjekje

100 g rrush të thatë

100 g çokollatë qumështi

50 g lajthi

Mënyra e përgatitjes:

Përzieni të verdhat e vezëve me 100 g sheqer, shtoni qumështin, vajin, kakao, miellin, pluhurin për pjekje dhe bashkojini mirë deri sa të krijoni masë homogjene. Derdheni në një tigan të lyer paraprakisht me vaj dhe piqeni në 200 gradë celsius për rreth 15 minuta.

Nga ana tjetër përzieni të bardhat e vezëve me pjesën tjetër të sheqerit, shtoni rrushin e tharë dhe një lugë miell. Përzieni mirë  dhe më pas shpërndajeni lajthinë në biskotën e pjekur dhe kthehuni në furrë. Uleni  temperaturën e furrës në 180 gradë celsius dhe piqeni edhe për 25 minuta. Hidhni sipër çokollatën dhe lëreni të ftohet. Pas kësaj ëmbëlsira është e gatshme për tu shërbyer.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME