Të gjithë e duam çokollatën dhe është gjithmonë lajm i mirë të kuptojmë se çokollata ka ndikim të mirë në shumë mënyra. Së fundmi është publikuar një raport që tregon se konsumimi i përditshëm i çokollatës mund të jetë shumë i rëndësishëm.
Një ekip i hulumtimit nga Universiteti i Warwick kanë analizuar të dhëna nga po thuajse 2000 njerëz, mosha nga 18 deri në 69, të cilët kanë qenë pjesëmarrës në studimin për rreziqet kardiovaskulare në Luksemburg, raporton “Natural Soulution Magazine”.
Të gjeturat e tyre tregojnë se konsumimi i 100 gramëve çokollatë, ulë insulinën dhe i përmirëson enzimat e mëlçisë. Gjithashtu këta pjesëmarrës ishin më aktivë, dukeshin më të rinj dhe më të edukuar. Saverio Stranges, udhëheqës i studimit deklaroi se: “Produktet e bazuara në kakao ndikojnë në përmirësimin e shëndetin kardio-metabolik.”