Categories Kuzhina

Supe me ton peshku

Supe me ton peshku

Perberesit:
Ton peshku 300 gr
4 kokrra domate italiane(qershi)
2 thelpi hudher
3 luge vaj ulliri
Majdanoz i fresket
10 gr gjalp
1 luge gjelle miell
500 ml uje

Pergatitja:
Pergatitja:  valojme 500 ml uje se bashku me 3 luge vaj ulliri. Pasi ka valuar hedhim tonin e peshkut dhe e leme 10 min te zieje. Me pas presim domatet ne kubik te vegjel dhe i hedhim se bashku me tonin. Shtojme hudhrat e plota ne ene dhe i lejme 5 minuta te ziejne. Ne nje gote me uje ne gjysmen e vellimit te saj shtojme 1 luge miell dhe e perziejme qe te mos mbese kokerr mielli dhe kur supa eshte duke valuar shtojme miellin dhe e perziejme shume qe te mos behet me topa. Pasi e leme dhe 3 minuta te zieje e heqim nga zjarri dhe marrim mikserin duke e rrahur me te per 2/3 minuta. E hedhim ne pjate te shoqeruar me gjalpe te shrire,pak majdanoz dhe buke te thekur. Ju befte mire…

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME