Turli me thjerrëza dhe perime
Përbërësit:
1 qepë
3 thelpinj hudhra
2 patate mesatare
2 karrota
2 patëllxhanë
2 kunguj
1 degë selino
2 speca me ngjyrë mix
1/2 gotë thjerrëza
1 domate të madhe
4 lugë gjelle vaj ulliri
1 gjethe Dafinë
Kripë dhe piper i zi, uthull
Majdanoz
Përgatitja:
Shpëlajmë thjerrëzat dhe i vendosim për të zierë në temperaturë mesatare. Pesë minuta pasi të fillojë zierja, i largojmë dhe i kullojmë.Në një tenxhere ngrohim vajin dhe kavardisim qepën të grirë hollë derisa të zverdhet. Shtojmë hudhrat të prera në copëza dhe i trazojmë së bashku për 1 minutë. Fillimisht shtojmë perimet që duan më shumë kohë për zierje si përshembull karrotën, patetatet e më pas me radhë selinonë, patëllxhanin, kungullin, specat, domatet, të gjitha perimet të prera në kubikë.Vendosim një gjethe dafine dhe thjerrëzat dhe shtojmë ujë baras me nivelin e perimeve. Rregullojmë shijen me kripë dhe piper të zi dhe e lëmë turlin të ziejë me kapak të mbyllur për 15 minuta. Në fund, shtojmë uthull sipas shijes që preferoni dhe e shërbejmë duke e skërkatur me majdanoz.