Categories Lifestyle

Ushqyerja në këmbë, ulur apo shtrirë? Ja cila është më e shëndetshme

Ushqyerja duke ndenjur ulur duket të jetë pozicioni më i mirë për të ngrënë. Falë ndenjes ulur, njeriu përqendrohet më shumë tek ushqimi dhe mund të përtypet më ngadalë duke rritur ndjesinë e ngopjes dhe zbutjes së oreksit të tepërt.

Sa i përket ushqyerjes duke ndenjur në këmbë, deri më tani nuk ka studime që nxjerrin në pah ndikimin shumë negativ te tretja.

Një prej përfitimeve më kryesore të këtij pozicioni është djegia e kalorive. Duke ndenjur në këmbë, njeriu mund të djegë 50 kalori në orë më shumë se po të qëndronte ulur. Pozicioni i ushqyerjes është më pak i rëndësishëm se përtypja apo vëmendja ndaj ushqimit gjatë vakteve. Pra në këmbë ose ulur kujdesuni që ushqimin ta përtypni sa më ngadalë.
Por ajo që nuk këshillohet është ushqyerja duke ndenjur shtrirë, pasi rrit rrezikun e disa çrregullimeve të refluksit nga stomaku nëpërmjet ezofagut

Ekspertët këshillojnë që njerëzit nuk duhet të shtrihen të paktën për dy orë pas ngrënies. Sipas kësaj këshille, ushqyerja duke ndenjur shtrirë është përgjithësisht e dëmshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lexoni Gjithashtu

Categories Lifestyle

Librat më të mirë të të gjitha kohërave që duhet t’i lexoni

Më poshtë kemi paraqitur disa sugjerime librash të cilët duhet t’i keni dhe ti lexoni…

LEXO ME SHUME
Categories Lifestyle

Studimi/ Kjo është mosha kur njerëzit janë më të pakënaqur me jetën

Një studim i ri ka treguar se në cilën periudhë të jetës njerëzit janë më…

LEXO ME SHUME
Categories Lifestyle

Çfarë i bën njerëzit më të lumtur se paratë?

Lumturia është një qëllim i përbashkët për të gjithë ne, por shpesh shoqërohet me kërkimin…

LEXO ME SHUME
Categories Lifestyle

Njihuni me vendin më të lumtur në botë, këto janë tre arsyet kryesore që e veçojnë

Mbajtja e rekordit për përqindjen më të lartë të qytetarëve të lumtur, për shumë vite,…

LEXO ME SHUME
Categories Lifestyle

Ja pse ushqimet e konservuara janë të rrezikshme, kujdesi që duhet të tregoni kur i blini

Ritmi i shpejtë i jetës shpesh bëhet shkaktar edhe për mënyrat e gabuara që njerëzit…

LEXO ME SHUME