Biftek viçi me krem patate
Përbërësit:
4 biftek viçi
1 patate
250 ml lëng mishi
Kripë dhe piper
Vaj ulliri
Speca mix ose perime
Përgatitja:
Marinojnë mishin me kripë dhe piper e vaj pasi i kemi prerë dhe rrahur me çekiç. Në një tigan salce vendosim 1 patate mesatare të qëruar dhe prerë në copa. Shtojmë 250 ml lën mishi, kripë, piper të zi, 2 lugë gjelle dhe e lëmë pataten të ziejë për 20 minuta.
Ndërkohë nxehim tiganin mirë dhe vendosim biftekët për ti pjekur deri sa mishit ë ndryshojë ngjyrë. E kthejmë nga ana tjetër dhe e lëmë të piqet përsëri. E largojmë dhe e lëmë të pushojë. Në tigan shtojmë pak vaj dhe kaurdisim specat apo perimet që preferoni ju. Servirim duke vendosur salcën, perimet . perimet mund ti vendosni edhe në pjatë dhe 1 lugë gjelle bolllgur, kuinoa apo kus kus dhe 1 fetë limon.