Categories Kuzhina

Krofne të ëmbla greke

Krofnet janë një ushim i preferuar nga gjithë grupmoshat. Përgatitja e tyre kërkon pak kohë, kanë shije shumë më të mirë se ato të blera.

Përbërësit:

Brumi:

– 250 g miell,
– 7 g tharmë të terur,
– 200 ml ujë të nxehtë,
– 100 ml qumësht,
– 1 lugë e vogël kripë,
– 1 lugë sheqer,
– 1 limon, korja e grirë,
– 2–3 lugë të vogla ekstrakt vaniljeje

Shurupi:

– ½ gotë mjaltë,
– ½ gotë sheqer të kafenjtë,
– ½ gotë ujë,
– dy copë të mëdha lëvore kanelle,
– sipas dëshirës lëng limoni dhe lëvorja

Për hedhje sipër:

– kanellë e bluar,
– arra të bluara

Përgatitja:

Përzieni me tharmin të gjithë përbërësit që të bëni brumin konsistent paksa më të dendur se brumi për palëpeta.

Mbuloni dhe lini në vend të ngrohtë dy orë që të bymehet. Brumi do të dyfishohet. Përzieni të gjithë përbërësit për shurup, zieni afro dhjetë minuta.

Kur brumi të bymehet, me lugë kapni dhe piqni në shumë vaj.

Krofnet e pjekura një herë rendisni në rrjetën për ftohje të cilën e keni vendosur mbi pjatë – le të kullohen derisa të piqni pjesën tjetër.

Kur të piqen të gjitha, qitni krofneve shurupin, kanellën dhe arrat e bluara. /Telegrafi/

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME