Categories Kuzhina

Speca të kuq të mbushur

Mbushni edhe ju specat në mënyrën më pak të zakonshme dhe kënaquni me shijen e lehtë të gjellës së preferuar…

Përbërësit:
– speca gogozhare (të trashë),
– djathë feta,
– domate,
– spec djegës,
– rozmarinë,
– rigon,
– djathë të grirë në rende,
– vaj ulliri,
– ajkë për zierje.

Përgatitja:

Në djathin feta të shtypur shtoni domaten e prerë imët, specin djegës, rigonin dhe rozmarinën.

Qitni sipër një sasi të vogël ajkë për zierje dhe të gjitha ngrohni pak në furrë shporeti.

Mbushni specat e pastruar, qitni djathin e grirë me disa pika vaj ulliri.

Në furrën e nxehur piqni specat në 200 gradë celsius 10-15 minuta, ndërkaq para se të përfundojë pjekja mbuloni me kapakët (me pjesët e sipërme të prera) specat që edhe ato paksa të piqen.

Ju bëftë mirë/telegrafi

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME