Categories Kuzhina

Sallatë angleze me patate

Gatuhet thjesht, ka shije freskuese, do ta adhuroni!

Përbërësit:
– 4 patate,
– 125 g majonezë,
– 30 g kos,
– 2 limonë,
– majdanoz,
– zhumbricë,
– 1 qepë,
– vaj ulliri,
– kripë.

Përgatitja:

Zieni patatet derisa të mos zbërthehen. Nëse e kanë koren të mirë, mos i qëroni.

Pas zierjes hiqen nga zjarri dhe lihen anash. Gjatë kësaj kohe bëhet salca nga majoneza, kosi dhe vaji i ullirit.

Shtohet qepa e prerë në kube. Zhumbrica dhe majdanozi priten imët.

Në salcën e qumështit shtohet edhe lëng, sipas dëshirës edhe një lëvore limoni.

Pas kësaj, salca futet në frigorifer, që të thithë shihet e përbërësve në të.

Patatja pritet në kube dhe i qitet kripë. Në të mund të shtohet edhe pak vaj ulliri. U qitet sipër pak zhumbricë dhe majdanoz. Pastaj salca nxirret nga frigoriferi dhe u shtohet patateve.

Të gjitha përzihen mirë dhe sërish futen në frigorifer së paku 1 – 2 orë.

Kur të shërbeni sallatën, i qitet sipër mbetja e zhumbricës dhe garnierit me limonin e mbetur, të prerë në rrathë apo në gjysmërrathë – sipas shijes/Telegrafi

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME