fbpx
Lajme

Bashkia e Vlorës bashkë me Sazan Gurin zhvillon projektin që mbikqyrë kafshët endacake

Nga Dritan Leli

Bashkë me Sazan Gurin, Bashkia e Vlorës bëhet nismëtare dhe e vetmja që po mbështet dhe zhvillon projektin që mbikqyrë kafshët endacake. Regjistrimi, sterilizimi dhe vaksinimi janë hapat që janë ndjekur deri sot, me 150 qen rrugësh, ndërsa po vijohet me të tjerë.

Për të penguar riprodhimin e tyre, për të reduktuar sjelljet agresive të tyre, por edhe për t’i edukuar njerëzit me një qasje më paqësore, trajtuam edhe mundësinë e trajnimit të mjekëve veteriner të qytetit. Fazat e mëtejshme të regjistrimit të kafshëve do të realizohen me mikroçip edhe për kafshët me pronar në mënyrë që të jenë të kontrolluar edhe në rast braktisjeje.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button